Tapen

Er zijn verschillende vormen van tapen in Fysiotherapie van Zuijdam in Zaltbommel beschikbaar.

Mulligan tape technieken: Brian Mulligan, grondlegger van het Mulligan Concept combineert veel mobilisatie-met-beweging-technieken met een functionele tapetechniek om de verkregen goede beweging te ondersteunen/te stimuleren, deze technieken passen wij ook vaak toe.

Medical tape: is een elastische tape en verstevigt de gewrichten, geeft pijnvermindering, verdrijft overtollige vocht bij zwelling en geeft een betere sturing van bewegingen. Daardoor bevordert de Medical tape herstel bij onder andere blessures en pijnklachten. Pijnvermindering, een versneld herstel en makkelijker kunnen bewegen heeft veel voordelen voor zowel sporters als niet-sporters. Fysiotherapie van Zuijdam maakt veel gebruik van deze tape als ondersteuning van oefentherapie.

Strappal sporttape: tape heeft een hoge kleefkracht. De dikte van de lijmlaag is zo ontworpen dat Strappal sporttape betrouwbaar hecht op de huid of op de onderbandage.
De rigiditeit van het materiaal zorgt voor een stabiliserend effect, zowel mechanisch als proprioceptief. Ook onder zware belasting blijft de Strappal sport tape goed zitten. Fysiotherapie van Zuijdam maakt van deze techniek vooral gebruik bij ernstig enkelletsel.

Meer over:
Therapie
Algemeen fysiotherapie
Mulligan Concept

Etalagebenen
Medische Fitness
Arbeidsfysiotherapie
Hyperventilatie