FAQ

Hoe kan ik contact op nemen met de fysiotherapiepraktijk?
Het makkelijkste en snelste is bellen, want wij houden van persoonlijk contact. Ons telefoonnummer is 0418-518266. Als wij onverhoopt niet opnemen kunt u het antwoordapparaat inspreken, dan bellen wij u snel terug. Graag vragen wij u te bellen op halve of hele uren, zodat de behandeling het minst wordt verstoord. U kunt natuurlijk ook naar ons mailen info@fysiozuijdam.nl.transurl.nl.


Waar is de praktijk van Fysiotherapie van Zuijdam? 

Wij zijn gevestigd op Bolwerk de Kat 7 in Zaltbommel. Als u op de Steenweg rijdt richting het centrum, dan is het niet de afslag van de Albert Heijn, maar één verder, net na de haven links. Het is het huis op de punt. U kunt boven op de bol (betaald) parkeren of beneden bij de ingang gratis parkeren. Zie routeplanner.


Wat moet ik meenemen naar mijn eerste afspraak fysiotherapie?

Uw identificatiebewijs en verzekeringspas en eventueel uw verwijzing van uw (huis)arts. Heeft u geen verwijsbrief (op papier of digitaal) gekregen van u verwijzend arts, dan zijn wij verplicht om een toetsing Directe Toegang Fysiotherapie te doen. Neem graag ook een handdoek mee en draag een mondkapje.


Kan ik zonder verwijzing van een arts naar fysiotherapie?
Ja, sinds 2006 is fysiotherapie direct toegankelijk, dus u heeft geen verwijzing meer nodig. Indien het een chronische aandoening (zie lijst Borst) betreft, heeft u wel verplicht een verwijzing nodig. Let op; bij Directe Toegang Fysiotherapie (DTF) kost bij sommige zorgverzekeraars 1 behandeling extra naast de gebruikelijke eerste behandeling (er worden dan dus 2 behandelingen in rekening gebracht en bij een verwijzing slechts 1 behandeling).


Kan ik ook aan huis worden behandeld?

Ja, als u niet in staat bent om zelf te komen en u kunt ook niemand vragen om u te brengen komen wij bij u thuis. Dit doen wij vaak bij mensen met een nieuwe heup of knie, maar ook bij mensen die om wat voor reden dan ook slecht ter been zijn. Let op; hiervoor heeft een verwijzing nodig van (huis)arts met daarop een duidelijke vermelding dat het om aan huis behandelen gaat.


Wat doet fysiotherapie van Zuijdam aan mijn persoonlijke veiligheid en privacy?

Alle fysiotherapeuten hebben een reanimatiediploma en er is een AED aanwezig. Wij houden ons aan de privacyregeling, zoals vast gelegd in de Modelregeling Fysiotherapeut – Patient. De modelregeling en het privacyreglement kunt u nalezen in de wachtruimte van de praktijk.


Staat Fysiotherapie van Zuijdam ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van het Koninkelijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF)?

Ja, Fred en Lotte van Zuijdam voldoen aan de door de KNGF gestelde kwaliteitseisen en zijn geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF. Voor meer informatie ga dan naar de website van het KNGF.


Wordt fysiotherapie vergoed uit mijn pakket?

Bekijk hier een overzicht van vergoedingen fysiotherapie van verschillende zorgverzekeraars.
Voor meer informatie kijk bij verzekering.


Heeft Fysiotherapie van Zuijdam een contract met mijn zorgverzekering?

Ja, wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars in Nederland.


Krijg ik een rekening van Fysiotherapie van Zuijdam?

Nee, wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeringsmaatschappij. Tenzij u geen afdoende aanvullende verzekering heeft of een chronische indicatie, dan sturen wij u wel een rekening, dus let op uw aanvullende verzekering.


Hoe zit het met fysiotherapie en eigen risico?
Fysiotherapie valt in het algemeen in de aanvullende verzekering, dit betekend dat er geen eigen risico is. Alleen bij chronische aandoeningen (zie lijst Borst) na de 20e keer bij 18+ komen er eventueel kosten voor het eigen risico. Bij COPD, Claudicatio Intermittens en artrose heup/knie geldt dit vanaf de 1e behandeling.


Hoe zit het met mijn privacy?

Per 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). Fysiotherapie van Zuijdam voldoet uiteraard aan deze eisen. Kijk voor meer informatie op Privacy Policy AVG.