Etalagebenen

Als u pijn krijgt tijdens het lopen en hierdoor tijdens het lopen even moet stoppen, doet u misschien net alsof u in een etalage staat te kijken. Hier komt de naam etalagebenen vandaan.

De eerste keus voor de behandeling bij patiënten met etalagebenen (claudicatio intermittens) is looptherapie. Door middel van looptherapie kan de pijnvrije loopafstand vergroot worden, Fysiotherapie van Zuijdam in Zaltbommel helpt u daarbij.

Als deze looptherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut wordt uitgevoerd (gesuperviseerde looptherapie), blijken de resultaten aanzienlijk beter. Een bijkomend voordeel is dat de fysiotherapeut ook aandacht kan besteden aan leefstijlveranderingen die nodig zijn om het risico op verdere problemen te verminderen. U kunt hierbij denken aan stoppen met roken, gezond eten en het ontwikkelen van een actieve levensstijl.

Fysiotherapie van Zuijdam in Zaltbommel is aangesloten bij ClaudicatioNet, dit geeft aan dat wij een goede kwaliteit gesuperviseerde looptherapie bieden en dat alle zorgverzekeraars in Nederland onze zorg vergoed.

Vanaf 1 januari 2017 worden 37 behandelingen gesuperviseerde looptherapie uit de basisverzekering vergoed voor patiënten met claudicatio intermittens (etalagebenen) die een verwijzing van de huisarts of specialist hebben en aangesloten zijn bij Claudicationet. Dit wil zeggen dat deze groep patiënten geen aanvullende verzekering nodig heeft om een traject fysiotherapie vergoed te krijgen. Uit de basisverzekering worden 37 behandelingen fysiotherapie gedurende de periode van 1 jaar vergoed.

Meer over:
Therapie
Algemeen fysiotherapie

Mulligan Concept
Medische Fitness
Arbeidsfysiotherapie
Tapen
Hyperventilatie